Hutsepot authentiek

  • 400 g lamsschouder of varkensspiering in 8 stukken gesneden,
  • (en misschien 1 varkensoor 2 varkenspoten 8 ribbetjes van de varkensbuik laten meekoken)
  • 2 eetl. boter
  • 2 uien
  • 1 pastinaak
  • ½ botje raapjes
  • 4 wortelen
  • enkele bladeren van savooienkool
  • 12 spruiten
  • 2 takjes bleekselder
  • 200 g aardappelen
  • een kruidentuiltje met laurier, tijm en peterseliestengels
  • nootmuskaat
  • peper & zout
  • peterselie

Bak het vlees goed bruin in hete boter met de gesnipperde uien.
Overgiet met warm water (of hete bouillon), voeg het kruidentuiltje toe en laat het vlees een uurtje rustig garen.
Snij intussen alle groenten in grove stukken.
Schil de aardappelen en deel ze in vier.
Voeg er de groenten bij en leg de aardappelen bovenop, laat zachtjes meestoven in een goed afgesloten pan.
Giet desnoods nog wat vocht bij en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Wanneer de aardappelen zacht zijn, kan het éénpansgerecht echt heet opgediend worden met wat gesnipperde peterselie.

Bron: De Wassende Maan

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug