Hollandse stamppot met rookworst

stamppot_rookworst (3K)

  • 750 g (kruimige) aardappelen
  • 500 g zuurkool
  • 3 uien
  • 50 g margarine
  • 200 g rundergehakt
  • 1 rookworst
  • 2 theel. kerriepoeder
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 1 blikje ananas
  • 3 bananen
  • 1 dl bouillon

Kook de geschilde aardappelen in 20 minuten gaar, giet het vocht af, stamp ze met wat melk, zout en nootmuskaatpoeder fijn.
Haal de zuurkool uit elkaar en snij hem eventueel kleiner.
Snipper de uien en fruit ze in hete boter.
Bak vervolgens het gehakt.
Voeg kerriepoeder en peper en zout toe.
Bekleed een ovenschaal met de plakjes spek en schep het gehakt erin.
Leg hierop de zuurlool en vervolgens de rookworst.
Snij de ananas en de banaan in stukjes en leg deze op de zuurkool.
Schenk - eventueel - de bouillon erover.
Dek het geheel af met aardappelmassa en bestrooi dit met paneermeel.
Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in een oven (175 °C) en laat er een korstje opkomen.

Bron: NIVAP

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug