Hollands stamppotje op z’n Italiaans (met vegaballetjes!)

Hollands stamppotje op z’n Italiaans (met vegaballetjes!)

voor 2 personen

  • 1 zak rucola (liefst biologisch)
  • 1 pakje vegaballetjes van Vivera
    (zijn heerlijk en beetje droog, daarom perfect voor in een stamppot)
  • 3 eetl. vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 10 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 kleine courgette
    (ik gebruikte de Italiaanse courgette uit mijn tuin, maar koop anders de kleinste die je kunt vinden!), in dunne plakjes
  • basilicum naar smaak, bijv. de blaadjes van 4 takjes
  • olijfolie
  • zeezout & peper
  • teentje knoflook, uitgeperst
    • voor de aardappelpuree
  • 500 g kruimige aardappelen
  • 125 dl biologische volle melk (echt volle gebruiken!)
  • 30 g biologische roomboter
    (of olijfolie)
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

De aardappelpuree
Als je laat thuis bent kun je dit gewoon met kant-en-klaar puree maken (gebruik die van Maggi voor stamppotjes) en als je de tijd hebt is het lekker om er echte puree bij te maken natuurlijk.

Verwarm de oven op 200 °C.
Doe 6 tomaten in een kleine ovenschaal en besprenkel met olijfolie, zeezout en peper.
Roer door elkaar en zet in de oven tot ze kleuren en niet al te zacht zijn (ongeveer 15 minuten).
Maak intussen de puree.
Kook de aardappelen gaar en giet ze af.
Warm de melk met de boter op.
Stamp de aardappelen fijn.
Giet er de melk in kleine porties bij en meng goed.
Naar jouw smaak kruiden met zout, peper en nootmuskaat.
Of maak gewoon het pakje volgens de gebruiksaanwijzing klaar.
Bak de courgetteplakjes in wat olijfolie en zet apart.
Bak vervolgens de balletjes.
Doe alle tomaatjes (dus die uit de oven en de rauwe) bij de puree, samen met de rucola, courgette, balletjes, knoflook en de basilicum.
Goed mengen en direct opdienen.

Bron: Greendelicious, Natascha Boudewijn

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug