Hete bliksem met pittige gehaktsaus

  • 115 g boter
  • 4 fijngesneden uien
  • 5 zure appels, waarvan 4 in plakjes en 1 geraspt
  • 1 pakje aardappelpuree (inh. 130 g)
  • 2 dl melk
  • zout, peper
  • 1 ei
  • 400 g rundergehakt
  • 1 kruidenbouillonblokje
  • 2 theel. groene peperkorrels (potje)
  • 1/4 theel. gemalen jeneverbessen
  • 3 eetl. paneermeel
  • een ovenschaal

Bak ¾ deel van de uien 5 minuten zachtjes in 50 g boter.
Voeg de plakjes appel toe en bak ze 3 minuten mee.
Bereid de aardappelpuree met de melk en wat water volgens de aanwijzing op de verpakking en roer er het ei en 25 g boter door.
Bak de rest van de uien 5 minuten zachtjes in 25 g boter, voeg het gehakt toe, bak het in 10 minuten rul.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg 1,5 dl water en het verkruimelde bouillonblokje toe en laat met het deksel op de pan 5 minuten stoven.
Roer de peperkorrels erdoor.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de gebakken ui met de plakjes appel, de geraspte appel, zout, peper en de jeneverbessen door de aardappelpuree en schep de helft van de stamppot in de ovenschaal.
Verdeel het gehaktmengsel erover en dek af met de rest van de stamppot.
Strooi er paneermeel over en verdeel er 15 g boter in vlokjes over.
Laat de stamppot in het midden van de oven in 10 minuten goudbruin worden.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug