Heksenstoofpot

voor 10 personen

  • 2 kilo riblappen in flinke dobbelstenen
  • 250 g rookspek in dobbelsteentjes
  • 500 g aardappelen, in stukken
  • 500 g uien grof gesneden
  • 6 tenen knoflook, 1 x doorgesneden
  • 500 g kastanjechampignons, schoon en droog
  • 1 l runderbouillon
  • 250 g boter
  • scheutje olijfolie
  • peper, zout en paprikapoeder

Wrijf het vlees in met peper, zout en paprikapoeder en laat het 1 uur intrekken.
Braad de stukken vlees, op middelhoog vuur rondom in boter/olie tot ze verkleurd zijn maar niet bruin.
Neem het vlees uit de pan en bak hierin het spek, voeg de champignons toe en bak ze tot ze geen vocht meer loslaten.
Schep spek en champignons uit de pan, voeg aan het vet uien en knoflook toe en bak ze lichtbruin.
Blus af met de bouillon, doe het vlees terug in de pan en laat alles 2 uur zachtjes sudderen.
Voeg de aardappelen toe en wat zout en peper en laat nog 1 uur sudderen.
Voeg na een half uur de champignons en laat alles zachtjes sudderen tot er gegeten gaat worden.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug