Romige ham- en bonen stoofpot

voor 2 personen

  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 1 kleine ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g hamblokjes
  • ½ courgette
  • ½ rode paprika
  • 1 dl kippenbouillon
  • 200 g witte bonen
  • 200 g boterbonen
    (zijn heel grote witte bonen,
    slecht verkrijgbaar dus ik vervang ze vaak door kikkererwten)
  • 1 eetl. grove mosterd
  • 2 eetl. crème fraîche
  • 1 eetl. peterselie

Verhit de olie en bak daarin ui en knoflook.
Voeg ham, courgette en paprika toe en bak alles ± 4 minuten.
Schenk de bouillon erbij en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de bonen toe en de mosterd en breng op smaak met peper en zout.
Pan van het vuur halen en crème fraiche en peterselie erdoor roeren.
Voor de carnivoren geef ik er vaak nog van die dunne bbq-worstjes bij (saucissons).

Trudi

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug