Ouderwetse hachee

  • 500 g hachee-vlees
  • 1 grote ui, grofgesneden
  • 1 - 2 laurierblaadjes
  • 4 sneetjes ontbijtkoek
  • flesje oudbruin bier
  • 1 - 2 kruidnagels
  • zakje hacheekruiden

Bak het vlees aan met wat zout en peper, bij voorkeur in ongezouten roomboter.
Maar wanneer je om je gezondheid denkt, volstaat margarine uiteraard ook.
Gebruik een grote (hapjes)pan.
Fruit het ui een paar minuutjes mee.
Blus het af met het flesje bier.
Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels en hacheekruiden toe.
Leg als laatste de ontbijtkoek op het vlees.
Laat het geheel zeker 45 minuten sudderen op laag vuur en roer af en toe.
Als je het te dik vindt worden, voeg dan tussentijds wat water toe.

Lekker op de ouderwetse manier met rode kool en appeltjes en aardappelpuree.

Bron: Het ReceptenBoek van jazz
Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl

Terug