Gyros-boerenkoolstamppot

  • 1 ui
  • 750 g panklare boerenkool
  • zout
  • 1,5 kg aardappelen
  • 30 g boter
 
  • 4 plakken casselerrib á 50 g
  • 2 eetl. jusverdikker
  • 1 zakje mix voor gyros
  • peper
  • ½ theel. Provençaalse kruiden

Pel de ui en snijd hem in ringen.
Kook de boerenkool met de ui in weinig water met wat zout in ± 25 minuten gaar.
Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar.
Bak intussen de plakken casselerrib in de boter aan beide kanten bruin.
Neem het vlees uit de pan.
Schenk 1,5 dl water bij het bakvet, roer de aanbaksels los en maak de jus af met de jusverdikker.
Stamp de aardappelen met de boerenkool, de aangemaakte gyrosmix en wat peper door elkaar.
Leg de casselerrib op de stamppot en bestrooi met de kruiden.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug