Guisado

  • 3 eetl. olie
  • 750 gr magere hamlappen in blokjes
  • 2 kleingesneden uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika's in stukjes
  • 1 groene paprika in stukjes
  • 1 fijngehakte rode peper
  • 50 g rozijnen
  • 1 dl bouillon
  • 3 eetl. pindakaas
  • 3 schijven ananas in stukjes
  • zout
  • peper

Bak het vlees in 2 eetlepels olie rondom bruin.
Voeg de uien en knoflook toe en bak deze ± 3 minuten mee.
Voeg de paprika's en rode peper toe en laat dit 5 minuten bakken.
Voeg de rozijnen en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Laat het gerecht op laag vuur ± 1 uur koken (deksel op de pan).
Roer de pindakaas erdoor tot een gebonden geheel ontstaat.
Laat nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
Bak de ananas in de rest van de olie lichtbruin.
Roer de gebakken ananas door het gerecht en breng het op smaak met zout en peper.
Geef er rijst en groene salade bij.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug