Groentestoofschotel met kikkererwten

  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 groene paprika
  • 100 g wortel
  • ½ rode peper
  • 100 g champignons
  • stukje gemberwortel (1 cm)
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theel. gemalen komijn (djinten)
  • 1 theel. koriander (ketoembar)
  • 1 dl gezeefde tomaten (pak)
  • 1 dl groentebouillon

Maak de groente schoon.
Snijd de ui in snippers, de courgette in halve plakken, de paprika in blokjes, de wortels in schuine plakken, de peper in reepjes en de champignons in plakken.
Schil de gember en rasp het fijn.
Laat de kikkererwten uitlekken.
Fruit de ui in de olie glazig.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Fruit de gember, de komijn, de koriander en de peper kort mee.
Voeg de groente, de kikkererwten, de gezeefde tomaten en de bouillon toe.
Stoof het gerecht 15 minuten.

Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug