Stamppot met gemengde groente, tofu en cashewnoten

Stamppot met gemengde groente, tofu en cashewnoten

vegetarisch, voor 2 personen

  • 500 g aardappelen
  • 200 g witte kool
  • 1 prei
  • 200 g knolselderij
  • ΒΌ groentebouillontablet met minder zout
 
  • 100 g tofu
  • peper
  • 40 g ongezouten cashewnoten
  • 1 eetl. olie
  • 1 kropje radicchio of handje rucola

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Maak de groente schoon.
Snijd de kool in repen, de prei in ringen en de knolselderij in blokjes.
Breng de aardappelen met de groente in 20 cl water met het stukje bouillontablet aan de kook.
Kook het geheel in ca. 20 minuten gaar.
Snijd de tofu in kleine blokjes en bestrooi ze met peper.
Hak de cashewnoten grof.
Bak de tofu in de hete olie aan alle kanten bruin.
Stamp de aardappelen met de groente door elkaar en maak het op smaak met wat peper.
Snijd de radicchio in repen.
Meng de radicchio of de rucola door de stamppot.
Schep de tofu er op en strooi de gehakte noten erover.

Tofu over?
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast.
Vries tofu eventueel in.
Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met fijn gesnipperde ui, een beetje melk en volkorenmeel en paprikapoeder.
Vorm er schijven van en bak ze in hete margarine bruin en heet.

Bron: Voedingscentrum

Terug