Groene koolstamppot met een tomatendakje

  • 1,5 kg aardappelen
  • zout
  • 1 ui
  • 300 g groene kool
  • 3 stevige tomaten
  • 1 rookworst van 350 g
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 3 eetl. rode wijn
  • 1 eetl. Italiaanse keukenkruiden
  • 1 - 2 dl volle melk
  • 30 g grofgehakte walnoten
  • peper

Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar.
Pel en snipper de ui.
Snijd de kool in reepjes en de ontvelde tomaten in plakjes.
Snijd de rookworst in plakjes.
Fruit de ui in de olie in een ruime pan glazig en bak de tomatenpuree even mee.
Voeg de kool toe en bak die 5 minuten mee.
Voeg de wijn, peper, zout en de helft van de kruiden toe en stoof het gerecht in ± 15 minuten gaar.
Stamp de aardappelen met de melk fijn en schep het koolmengsel erdoor.
Schep alles in een ovenschaal en verdeel de tomaat en de worst erover.
Bestrooi met de rest van de kruiden, de walnoten en wat peper en zout en zet de schotel 7 minuten onder de hete grill.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug