Groene koolstamppot I

  • 750 g geschilde kruimige aardappelen
  • zout, peper
  • 500 g groene savooienkool
  • 150 g boter
  • 1,5 dl kokende melk

Kook de aardappelen met water en zout in 20 minuten gaar.
Haal de bladeren van de kool los, verwijder de nerven en scheur de bladeren in grove stukken.
Smelt in een steelpan 100 g boter.
Leg de groene koolbladeren in een pan en sprenkel er de boter over.
Smoor de savooienkool afgedekt op zacht vuur in 25 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en kook ze droog.
Pureer ze met een stamper of pureeknijper en klop scheutje voor scheutje de melk door de puree.
Klop de rest van de boter erdoor.
Roer tenslotte de savooienkool met het stoofvocht door de puree.
Lekker met kalfsoesters.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug