Gegratineerde groene koolstamppot

voor 2 personen
  • 500 g aardappelen
  • 2 eetl. olie
  • 250 g panklare groene kool
  • 2 theel. shoarmakruiden
  • 1 dl appelsap
  • 1 ei
  • 100 g oude geraspte kaas

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Verhit de olie in een braadpan en bak de aardappelblokjes en de kool met de shoarmakruiden ± 3 minuten op hoog vuur tot de kool is geslonken.
Voeg het appelsap toe en smoor de aardappelen en de kool in een gesloten pan in ± 10 minuten gaar.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Stamp de aardappelen en de kool fijn en roer er het ei en 50 g kaas door.
Doe de stamppot over in een kleine wijde ovenschaal en strooi er de rest van de kaas rover.
Zet de schaal onder de grill en laat de schotel in ± 5 minuten goudbruin worden.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug