Stamppot van gegrilde en rauwe prei

voor 2 personen

  • 600 g kruimige aardappelen
  • 3 stengels prei
  • 1 eetl. olijfolie
  • 10 cl halfvolle melk
  • 2 eetl. room (halfvet)
  • 100 g harde geitenkaas, in kleine blokjes
  • 3 zongedroogde tomaten in olie, in stukjes

Aardappelen schillen, in stukken snijden en in pan met bodempje water en zout naar smaak afgedekt in 20 minuten gaarkoken.
Intussen prei schoonmaken.
Van prei grootste gedeelte in dikke schuine ringen van 1 cm snijden, klein stukje in zeer dunne ringetjes snijden (wordt rauw in stamppot verwerkt).
Grillpan verhitten.
Dikke schuine preiringen dun met olie bestrijken en lichtbruin en net gaar roosteren, af en toe keren.
Melk verwarmen.
Aardappels afgieten en met melk fijnstampen.
Room, geroosterde dikke preiringen, rauwe dunne preiringetjes en geitenkaas door aardappelpuree scheppen.
Stamppot over twee borden verdelen.
Met tomaatstukjes garneren.

Bron: Jerryke's Cuisine
Bron: De Wassende Maan

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug