Gegratineerde stamppot met spruiten en prei

  • 750 g aardappelen (afkokers)
  • 400 g spruiten
  • 2 preien
  • peper, zout
  • 1 teen knoflook
  • ± 4 eetl. olijfolie (extra vergine)
  • 100 g geraspte extra belegen kaas

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukjes.
Maak de spruiten schoon.
Snijd de prei in ringen van 1 cm breed en was ze.
Kook de aardappelstukjes ± 10 minuten in iets gezouten water.
Voeg dan de hele spruiten, de preiringen en de knoflook uit de knijper toe en laat de aardappelen en de groenten nog eens ± 5 minuten zachtjes koken.
Controleer of de aardappelen gaar zijn.
Giet de aardappelen en de groenten af en laat alles nog even droogstomen.
Schep de olijfolie voorzichtig door het mengsel; de aardappelstukjes moeten heel blijven.
Schep de stamppot in een voorverwarmde schaal en strooi er royaal versgemalen peper over.
Bestrooi de stamppot met de geraspte kaas en zet de schaal enkele minuten onder de ovengrill.
Serveer zodra de kaas is gesmolten en bubbelt.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug