Fryoles (bonenstoof)

Fryoles (bonenstoof)

voor 4 - 6 personen

  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 theel. komijnpoeder
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. geelwortel
  • 1 theel. korianderpoeder
  • 5 eetl. tamari
  • 3 eetl. tomatenpuree
  • 500 g gare bonen naar keuze
    (bruine bonen, nierbonen, zwarte bonen, linzen..)
  • 3 dl groentenbouillon
  • zout

Hak de uien, knoflooktenen en peper fijn.
Fruit dit in de olijfolie glazig.
Voeg de specerijen toe en bak ze even mee.
Voeg tamari en tomatenpuree toe en laat dit mengsel enkele minuten bakken.
Doe de bonen erbij en 3 dl bouillon, breng het mengsel op smaak met zout.
Laat de bonen nog 10 minuten pruttelen met de deksel op de pan totdat er een dikke saus ontstaat.
Lekker met een salade en brood, rijst of bij quesadilla's.

Bron: De Groene Kookacademie
Gepubliceerd door: Odin

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug