Stamppot friséesla met paprikarelish

  • 500 g rode en groene paprika's in reepjes
  • 125 g uien in ringen
  • 15 cl witte wijnazijn
  • 150 g suiker
  • 1 theel. zout
  • ½ eetl. mosterdzaad
  • 1 theel. Worcestershiresauce
  • 1½ kg aardappelen
  • 20 cl melk
  • 40 g boter
  • zout, versgemalen peper, nootmuskaat
  • 300 g friséesla in reepjes
  • 150 g grofgehakte, ongezouten cashewnoten
  • 150 g mosterdkaas in blokjes

Bereid de paprikarelish minstens 2 uur van te voren.
Breng hiervoor de paprika en de uien met de azijn, de suiker, zout en het mosterdzaad aan de kook en laat 30 minuten zacht koken.
Breng de relish op smaak met de Worcestershiresauce en laat afkoelen.
Kook de aardappelen gaar, giet ze af stamp ze fijn en roer er de melk, de boter, zout, peper en nootmuskaat door tot een stevige, pittige puree ontstaat.
Schep de friséesla, de gehakte noten en de kaasblokjes door de aardappelpuree en warm de slastamppot omscheppend op laag vuur goed door.
Let op dat de kaasblokjes niet uitsmelten.
Serveer de paprikarelish er apart bij.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug