Friese boerenkool met rookworst

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 450 g gesneden boerenkool
  • 1 runderrookworst á ± 250 g
  • 200 g Friese nagelkaas
  • 2 goudrenetten
  • ½ pakje koksroom á 20 cl (Friesche Vlag)

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren.
Doe de aardappelen in een grote pan en leg de boerenkool erop.
Voeg een laagje water en wat zout toe en kook het geheel in ± 20 minuten gaar.
Haal de rookworst uit de verpakking en verwarm hem bovenop de boerenkool ± 15 minuten mee.
Snijd de kaas in kleine blokjes.
Schil de appels en rasp ze grof.
Verwarm de koksroom.
Neem de worst uit de pan.
Giet de boerenkool en aardappelen af en stamp ze fijn.
Schenk de koksroom erbij en stamp het tot een smeuïge stamppot.
Meng de kaasblokjes en de appel erdoor en warm nog ± 1 minuut goed door.
Serveer de stamppot met de rookworst.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug