Friese boerenkool

  • 600 g schoongemaakte boerenkool
  • 1¼ kg aardappelen
  • 2 uien
  • 200 g mager rookspek
  • 2 speklappen
  • 4 rundersaucijsjes
  • 1 eetl. azijn

Kook de boerenkool met 30 cl water 15 minuten in een ruime pan.
Leg er dan de geschilde en in vieren gesneden aardappelen, de gesnipperde uien en het in blokjes gesneden rookspek op en kook alles het in 25 minuten gaar.
Bak intussen de gehalveerde speklappen en de rundersaucijsjes in 50 g bakboter zachtjes bruin en in 20 minuten gaar.
Blus het bakvet af met de azijn en 20 cl water en laat het aan de kook komen.
Stamp de boerenkool en de aardappelen door elkaar en serveer de speklapjes, de saucijsjes en de jus er apart bij.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug