Franse stamppot met bloemkool

  • 1 kleine bloemkool
  • 600 g aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine rode peper
  • 1 bosuitje
  • 8 olijven
  • 2 eetl. olijfolie
  • ca. 10 cl bouillon
  • tijm

Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes.
Schil de aardappelen en kook ze 15 minuten in weinig water.
Voeg de bloemkool toe en kook het geheel verder gaar.
Maak de ui, de knoflook, de peper en het bosuitje schoon.
Snijd de ui en de knoflook in snippers en de peper en het bosuitje in ringetjes.
Halveer de olijven.
Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht.
Smoor de peper mee.
Giet de aardappelen met de bloemkool af en stamp het grof.
Schep er het uimengsel door met de ringetjes bosui en de olijven.
Maak de stamppot eventueel wat smeuig met hete bouillon.
Maak de stamppot op smaak met wat tijm.

Menusuggestie
Lekker met gegrilde reepjes kipfilet.

Bron: Voedingscentrum

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug