Flespompoen stamppot met gekarameliseerde uien

voor 2 personen

  • middelgrote flespompoen, 700 g
  • kruimige biologische aardappelen, 700 g
  • 2 zoete uien
  • 2 sjalotjes
  • balsamicoazijn
  • bastardsuiker, honing of palmsuiker
  • klontje boter

Aardappelen schillen en koken (25 min).
Flespompoen schoonmaken en in blokjes/stukken snijden (afhankelijk van de grootte, 15 min gaarkoken).
Zodra de aardappelen gaar zijn, afgieten en een smeuïge puree van maken.
GEEN vocht toevoegen, maar wel een flink klontje boter dat het smeuïg wordt.
Het vocht van de pompoen maakt dat het anders te nat wordt.
De pompoen afgieten en grof fijnstampen.
Het moet nog wel structuur hebben.
Lekker op smaak brengen met flink peper en zout.
Aardappelen en pompoen met een lepel voorzichtig door elkaar spatelen (structuur behouden)
Terwijl de pompoen en aardappelen aan het koken zijn, uien schoonmaken en zachtjes smoren.
Zodra de uien donker worden, afblussen met rode balsamico azijn (flinke scheut) en wat extra bastaardsuiker.
Laten inkoken dat het meeste vocht verdwenen is.
Puree op een mooi bord scheppen en "versieren" met de zoete uien.

Bron: LLink McDonald's Kitchen

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug