Feijoada - I

Feijoada

  • 150 g chouriço of Spaanse chorizo
  • 150 g gerookt mager spek
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geplet
  • 2 tomaten, in stukken
  • 2 literblikken gekookte witte bonen
  • vers gehakte koriander of peterselie

Snijd de worst en het spek in stukken naar je eigen goesting.
Bak de ui in de olie glazig en fruit het spek en de worst mee.
Voeg de knoflook toe en een minuutje later de tomaat.
Laat vijf minuten bakken en doe dan de bonen in de pan.
Giet er zo veel kookwater van de bonen bij dat het lekker nat is, maar geen soep.
Schep om, breng bijna aan de kook en laat nog 10 minuten zachtjes doorwarmen.
Serveer bestrooid met de koriander of peterselie.

Bron: Onno Kleyn


Feijoada - II

Braziliaanse stoofschotel

  • 200 g chorizo
  • 100 g ontbijtspek
  • 200 g runderlappen
  • 150 g varkensfricandeau
  • 2 eetl. olie
  • 2 uien in stukken
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 1 Madame jeanettepeper
  • 100 g blokjes pompoen
  • 1 bakbanaan in blokjes
  • 1 mango in blokjes
  • 2 blikken zwarte bonen (400 g), afgespoeld en uitgelekt
  • het sap van 1 limoen
  • zout & peper

Snijd de worst en het vlees in blokjes.
Verhit de olie en bak het vlees al omscheppend enkele minuten.
Voeg de ui, knoflook, Madame jeanettepeper en zoveel water toe dat de ingrediënten net onder staan.
Breng het gerecht aan de kook en stoof het vlees afgedekt in ± 2 uur gaar.
Voeg de pompoen en banaan toe en stoof ze in ± 20 minuten gaar.
Warm de mango en de bonen mee.
Breng op smaak met limoen, zout en peper.

Lekker met gefrituurde reepjes zoete aardappel.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug