Falafelballetjes met zuurkoolstampot

Falafelballetjes met zuurkoolstampot

vegetarisch

    • voor zelfgemaakte falafelballetjes
  • 2 blikjes kikkererwten à 400 g, afgieten en omspoelen
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • koriander op pot, fijngesneden
  • 1 theel. kurkumapoeder
  • 1 theel. komijn
  • snufje peper
  • 1 theel. Keltisch zeezout
  • 2 eetl. citroensap
  • kokosolie om in te bakken
    • voor de zuurkoolstampot
  • 3 uien, gesnipperd
  • 1 eetl. kokosolie
  • 200 g zoete aardappel
  • 3 potten zuurkool
  • snufje Keltisch zeezout
  • peper

Bak de ui glazig in kokosolie met zout en peper.
Bak de zoete aardappel hierin kort aan.
Voeg de zuurkool met vocht toe tot de aardappel gaar is.
Giet af en schep door elkaar.
Maal driekwart van de kikkererwten in de keukenmachine of blender tot een egale puree.
Voeg de resterende kikkererwten, ui, knoflook, kruiden en specerijen toe.
Meng deze smaakmakers kort tot een fijne, stevige massa.
Maak met (iets vochtige) handen bolletjes van ruim 1 eetlepel puree.
Als het mengsel te plakkerig is, voeg je wat boekweitmeel toe.
Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes tot het korstje goudbruin en knapperig is.
Serveer met de zuurkoolstamppot.

Bron: Ekoplaza

Terug