Exotische hutspot

  • 1,5 kg aardappelen (Eigenheimers of Irene)
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 750 g panklare hutspotgroenten
  • 1 zakje mix voor nasi goreng
  • 100 g taugé
 
  • 25 g boter
  • sambal oelek
  • peper, zout
  • 3 eetl. seroendeng
  • atjar tjampoer

Snijd de geschilde aardappelen in stukken.
Los het kruidenbouillontablet op in 4 dl water en kook de hutspotgroenten hierin 10 minuten.
Voeg de aardappelen toe en breng het, met het deksel op de pan, op hoog vuur aan de kook.
Temper het vuur en kook de groenten in ± 20 minuten gaar.
Wel intussen de nasimix volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Was de taugé.
Giet de groenten af en bewaar de bouillon.
Stamp de groenten met de boter en een scheutje bouillon fijn.
Schep de gewelde nasimix en de taugé door de hutspot en breng hem op smaak met sambal, peper en zout.
Doe de hutspot in een schaal en strooi de seroendeng erover.
Serveer met atjar tjampoer en oosterse speklapjes.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug