Erwtenstamppot met pittige hamblokjes

Erwtenstamppot met pittige hamblokjes - 1

voor 2 personen

  • 500 g kruimige aardappels
  • 200 g hamblokjes
  • 200 g erwtjes (diepvries)
  • 1 kleine rode peper
  • 125 g crème fraîche
  • snuf paprikapoeder
  • 1 theel. sambal (optioneel)

Breng een pan water aan de kook met een snufje zout en kook de aardappels in ca. 15 tot 20 minuten gaar.
Kook ondertussen de erwtjes in een paar minuten gaar in de magnetron of in een pan met water en giet af.
Hak de rode peper fijn en bak kort aan in een koekenpan.

Erwtenstamppot met pittige hamblokjes - 2 Erwtenstamppot met pittige hamblokjes - 3 Erwtenstamppot met pittige hamblokjes - 4  Erwtenstamppot met pittige hamblokjes - 5

Voeg de hamblokjes en paprikapoeder (en eventueel de sambal om het extra pittig te maken) toe en bak een paar minuten.
Giet de aardappels af en vang wat van het kookvocht op.
Stamp de aardappels fijn en maak ze lekker met smeuïg met de crème fraîche en het kookvocht.
Breng de puree op smaak met een snufje peper en zout.
Schep de erwtjes door de puree en serveer met de pittige hamblokjes.

Bron: Leuke Recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug