Entrecote met spruitjesstamppot en gebakken appeltjes

Entrecote met spruitjesstamppot en gebakken appeltjes

  • 1 verpakking CêlaVíta Kruimige Aardappelen (900 g)
  • 250 g knolselderij, schoongemaakt
  • 250 g grote spruiten, schoongemaakt
  • 10 cl melk
  • 3 eetl. vloeibare boter
  • 1 eetl. grove mosterd
  • rode appel, ongeschild in partjes
  • 2 entrecotes van 150 g elk,
    op kamertemperatuur

Snijd de knolselderij in stukken van hetzelfde formaat als de aardappelen.
Schep de aardappelen in een grote pan met de knolselderij en de spruiten.
Voeg een bodem water en wat zout toe.
Breng aan de kook, draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en kook de groenten in 16 - 18 minuten gaar.
Giet het kookvocht af en stamp de groenten tot een grove puree.
Roer er de melk en de mosterd door.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Houd de stamppot warm.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak hierin de appelpartjes op matig vuur goudbruin.
Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper.
Verhit de resterende boter in een tweede koekenpan.
Laat het schuimwegtrekken, leg de entrecotes in de pan en bak het vlees in 1 - 2 minuten per kant rosé.
Snijd het vlees schuin in plakjes.
Verdeel de stamppot over 2 warme, grote borden.
Rangschik het vlees en de appel-partjes ernaast.

Variatietip
Snijd een kruisje onderin de spruiten, dan garen ze gelijkmatiger.

Bron: CêlaVíta

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug