Eieren in pittige groentestoof met macaroni

Eieren in pittige groentestoof met macaroni

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dunne prei
  • 1 rode paprika
  • 250 g champignons
  • 2 tomaten
 
  • 1 rode peper
  • 1 eetl. olie
  • 1 theel. gemalen koriander
  • 150 g volkoren macaroni
  • 4 eieren

Maak de groente schoon.
Snijd de ui en de knoflook in snippers, de prei in ringen, de paprika in blokjes, de champignons in vieren en de tomaten in blokjes.
Maak de peper schoon en verwijder een deel van de zaadlijsten en pitjes.
Snijd de peper klein.
Fruit de ui en de knoflook in de hete olie glazig.
Voeg de rest van de groente, de peper en de koriander toe en smoor de groente in ca. 6 minuten gaar.
Kook ondertussen de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak 4 kuiltjes in de groente en breek de eieren er voorzichtig in.
Doe een deksel op de pan en laat de eieren op laag vuur in ca. 8 minuten gaar worden.
Geef de macaroni er bij.

Eieren over?
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden.
Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum.
Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.

Bron: Verse Oogst

Terug