Koolraapstamppot uit Drente

  • 1,5 kg aardappels
  • 1 koolraap
  • een bosje bieslook, fijn geknipt
  • een bakje kastanjechampignons
  • 4 eetl. boter
 
  • 150 g volle yoghurt of kwark
  • peper
  • kruidenzout
  • 100 g boerenkaas, geraspt
  • evt. paneermeel

Schil de koolraap en de aardappels en snijd de groenten in kleine stukken, kook ze samen in ruim water met zout in een kwartier gaar.
Maak de champignons schoon, snijd ze in stukken en bak ze in boter.
Voeg peper en kruidenzout toe.
Giet de aardappels en koolraap af en stamp de groente fijn.
Roer yoghurt of kwark, bieslook en het merendeel van de geraspte kaas door de stamppot.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schep de helft van de stamppot in een ingevette ovenschaal.
Schep er de champignons op en bedek deze met de andere helft van de stamppot.
Strooi de overgebleven geraspte kaas over de schotel.
Voor een lekker korstje: strooi er paneermeel over en verdeel er naar wens kleine vlokken boter over en zet de schotel ongeveer een half uur in het midden van de voorverwarmde oven.

Snelle variatie:
Zet de gevulde schotel zo op tafel of zet ze even onder de grill tot de geraspte kaas lichtbruin gekleurd is.

Bron: Odin

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug