Courgettestamppot met paprika en chorizo

  • 750 g aardappelen
  • zout
  • 1 grote ui
  • 1 grote courgette of 2 kleine courgettes
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 200 g chorizo aan een stuk
 
  • 25 g boter
  • 1 theel. Italiaanse kruiden
  • 2 theel. bouillonpoeder
  • 100 g geraspte oude kaas
  • ½ dl melk
  • versgemalen zwarte peper

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook die in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar.
Pel en snipper de ui.
Snijd de courgette, de paprika's en de chorizo in stukjes.
Bak de stukjes chorizo in een steelpan zachtjes uit tot ze knapperig zijn.
Verhit de boter in een pan en fruit de ui even aan.
Schep de courgette, de Italiaanse kruiden en het bouillonpoeder erdoor en smoor de courgette ± 5 minuten.
Giet de aardappelen af, schep ze door de courgette en stamp dit mengsel.
Roer de kaas erdoor en voeg eventueel wat melk toe om de stamppot smeuïger te maken.
Schep de stukjes paprika en de chorizo erdoor en warm de stamppot nog even goed door.
Breng de courgettestamppot op smaak met zout en peper.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug