Coq au vin

Coq au vin

  • 5 kip drumsticks á 550 - 600 g
  • 250 g champignons
  • 1 winterpeen
  • 2 uien
  • 100 g ontbijtspek
  • 5 eetl, bloem
  • peper & zout
  • ½ theel. paprikapoeder
 
  • 1 theel. tijm
  • 25 cl rode wijn
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 bouillonblokje
  • 30 à 40 cl water
  • boter om in te bakken.
  • peterselie voor de garnering

Meng het bloem met paprikapoeder en een flinke snuf peper en zout.
Wentel de kip goed in de bloem en zorg dat zoveel mogelijk bloem aan de kip blijft plakken.
Snijd in de tussentijd de champignons en ui in plakjes.
Schil de winterpeen en snijd deze ook in plakjes.
Snijd het ontbijtspek in reepjes.
Verhit een beetje boter in de pan en bak de drumsticks kort, maar goudbruin aan de buitenkant in ongeveer 5 minuten.
Haal vervolgens de drumsticks uit de pan. Indien er nog wat bloem in de pan zit, laat dit gewoon zitten.

Coq au vin
Coq au vin
Coq au vin

Bak vervolgens in dezelfde pan met de overgebleven boter het ontbijtspek, winterpeen, champignons en ui ongeveer 3 minuten.
Voeg vervolgens wijn, een bouillonblokje, tomatenblokjes, tijm en stap voor stap het water toe.
Kook 5 à 10 minuten op hoog vuur en voeg de kipdrumsticks toe en laat vervolgens ongeveer 45 minuten stoven.
De wijnsaus zal in deze tijd goed indikken.

Coq au vin
Coq au vin
Coq au vin

Tip
Dikt de saus niet voldoende in? Gebruik dan een beetje van de overgebleven bloem of wat maïzena om de saus in te dikken.
Los dit eerst in een kommetje met water op voordat het aan de coq au vin toegevoegd wordt.

Bron: Jaimy Van Dijke
Gepubliceerd door: Leuke Recepten

Terug