Colo-stobá
Antilliaans gestoofde kool

voor 1 - 2 personen

  • 25 g carnisá (zoutvlees -> te koop in de toko)
  • 25 g rabu (varkensstaart -> te koop in de toko)
  • 25 g geiten- of rundvlees (geit is het lekkerst)
  • limoen
  • 2½ dl water
  • ¼ ui
  • 1 tomaat
  • 100 g wittekool
  • 1 aardappel
  • nootmuskaat
  • peper
  • ½ eetl. margarine
  • ½ eetl. olie
  • ½ theel. tomatenpasta

De carnisá en rabu enige uren in water laten staan (het liefst een hele nacht plus ochtend/middag)
Het geiten- (of rund-) vlees wassen en met limoen inwrijven
De carnisá, rabu en geitenvlees met het water ongeveer 1 uur op een zeer kleine vlam laten koken/pruttelen
De ui, tomaat, kool, aardappel schoonmaken en snijden
Alle kruiden, kool, aardappel, de margarine en de olie bij het vlees voegen en +/- 20 à 30 minuten op een kleine vlam laten koken
De tomatenpasta toevoegen
De stobá in een schaal opdienen.

Serveer er funchi (is het lekkerst, maar er mag ook rijst zijn) bij, met een paar plakjes tomaat en komkommer en gebakken banaan.

Joyce Esser

Terug