Colcannon

Iers eenpanssavooienkoolgerecht
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 750 g savooienkool
  • 2 middelgrote uien
  • 2 eetl. reuzel
  • zout, versgemalen zwarte peper
 
  • ⅜ l vleesbouillon
  • 2 dl room
  • 50 g boter
  • 200 g rookspek zonder zwoerd, in plakken
  • 30 g verse bieslook

Kook de aardappelen gaar.
Maak intussen de kool schoon en snijd deze in dunne reepjes.
Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
Verhit de reuzel in een ruime pan, fruit daarin op laag vuur de koolreepjes en de ui ± 2 minuten en strooi er zout en peper over.
Druk de aardappelen door de pureeknijper en voeg ze bij de groenten in de pan.
Voeg de room en de boter toe en meng alles.
Breng op smaak met zout en peper.
Rol de spekplakjes op, zet ze met een cocktailprikker vast en bak ze in een pan met anti-aanbaklaag op matig vuur krokant.
Was de bieslook en snijd deze fijn.
Schep het koolgerecht in een schaal, strooi er de bieslook over en leg de spekrolletjes erop.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug