Stamppot met chorizo en komkommer

  • 1,5 kg aardappelen
  • zout, peper
  • 2 kleine komkommers
  • 1 winterwortel
 
  • 400 g chorizo in dikke plakken
  • 50 g kruidenboter
  • (selderij)zout
  • 2 eetl. fijngehakte bladselderij

Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar.
Schil de komkommer, schrap de zaadjes eruit en rasp het vruchtvlees grof.
Bestrooi met zout en laat de komkommer even in een vergiet uitlekken.
Schrap de wortel en rasp hem fijn.
Snijd de chorizo in blokjes.
Stamp de aardappelen met de boter en enkele lepels kookvocht fijn en schep er de komkommer, de wortel, de chorizo, veel peper en wat (selderij)zout door.
Warm de stamppot nog even door en bestrooi met wat selderij.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug