Stamppot van Chinese kool - I

  • 1½ kg kruimige aardappelen
  • zout
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
 
  • 1 Chinese kool
  • 1 zakje nasikruiden, bijv. Conimex
  • 1 eetl. olie
  • 125 g magere spekreepjes

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout gaar.
Pel en snipper intussen de ui en de knoflook.
Maak de Chinese kool schoon, snijd hem in dunne reepjes en laat de kool goed uitlekken.
Schenk 1 dl heet water op de nasikruiden.
Verhit de olie en bak de spekreepjes 3 minuten op hoog vuur knapperig uit.
Voeg de ui en de knoflook toe en fruit ze op halfhoog vuur 3 minuten mee.
Schep de nasikruiden met het vocht erdoor en laat alles op laag vuur 3 minuten zachtjes pruttelen.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Schep de Chinese kool en het nasikruidenmengsel erdoor en verwarm alles al omscheppend op halfhoog vuur.
Lekker met een karbonade.

Tegenwoordig zijn er veel handige kruidenmixen te koop. Natte en droge mixen waarmee je een heerlijke kip tandoori, een smakelijke pasta of een pittige nasi kunt maken. Maar met die handige zakjes kruiden kunt u van een 'gewone' Hollandse maaltijd ook snel een bijzonder gerecht met een exotisch tintje maken. Een stamppot krijgt door het toevoegen van gewelde nasikruiden een heerlijke pittige en kruidige smaak. En gebakken aardappeltjes krijgen een exotisch smaakje door het toevoegen van zo'n zakje kruiden. Proberen dus.

Bron: Astrid Veltman


Stamppot Chinese kool - II

  • 1 Chinese kool
  • 150 g gatenkaas
  • 50 g geraspte kokos
  • 1 kg aardappelen
  • 75 g rozijnen
  • 60 g cashewnoten
  • 2 uien
  • 1 blikje ananas

De aardappelen gaarkoken.
Intussen de uien fijnsnipperen en in een beetje boter fruiten.
De rozijnen toevoegen een even laten meebakken.
In een droge koekenpan onder voortdurend omscheppen de kokos lichtbruin roosteren.
De cashewnoten knapperig bakken in olie.
Gatenkaas en ananas in blokjes snijden en de Chinese kool in reepjes.
De aardappelen afgieten (vocht opvangen), fijnstampen en met wat kookvocht en de rest van de ingrediënten omscheppen.
Garneren met kokos en cashewnoten.

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug