Catalaanse stoofpot van schouderfilet

voor 6 personen

  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 dl olijfolie
  • 1 miniblikje tomatenpuree
  • 1 kg varkensschouderfilet (procureur), in grote blokken
  • 1½ dl witte wijn
  • 1½ dl water
  • 2 bouillonblokjes (wat je wil)
  • 1 blad laurier
  • takje(s) tijm
  • handvol peterselie
  • 3 tenen knoflook
  • 100 g blanke amandelen

We maken de stoofpot van varkensvlees, zodat die nu eens wel in anderhalf uur gaar is.
Maar daar moet de tijd voor het uien bakken bij: fruit ze op laag vuur in circa 25 minuten goudbruin.
Roer er de tomatenpuree door.
Voeg het vlees, de wijn, water, bouillonblokjes, laurier en tijm toe, sluit het deksel en sudder zachtjes tot het gaar is.
Giet het stoofvocht af in een kom.
Snijd de peterselie en knoflook grof en doe ze met de amandelen en een flinke soeplepel stoofvocht in de beker van de staafmixer.
Pureer heel grondig; het mag niet meer gruizig smaken.
Voeg nog wat stoofvocht toe als het te dik is.
Breng op smaak met zout en peper en meng voorzichtig met het vlees.
Sudder nog 5 minuten.

Bron: Onno Kleyn

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug