Cajunhutspot met gefrituurde uiringen

  • 6 eetl. zelfrijzend bakmeel
  • zout, peper, cajunkruiden
  • 1 ei
  • 1 dl pils
  • 2 liter frituurolie
  • 2 uien in ringen van 1 cm
  • 2 kg kruimige aardappelen
 
  • 150 g winterwortelen in blokjes
  • 150 g uien in halve ringen
  • het hart van een bleekselderij in reepjes
  • 2,5 dl vleesbouillon (van tablet)
  • 1 eetl. boter
  • 1 theel. piment

Maak een beslag van het bakmeel, zout, peper, cajunkruiden, het ei en de pils.
Verhit de olie.
Haal de uiringen door het beslag en laat ze in de hete olie glijden.
Frituur ze goudbruin en laat ze uitlekken.
Kook de aardappelen met de wortelen, de uien en de bleekselderij in de bouillon in 20 minuten gaar en stamp ze met de boter, zout, peper en de piment tot stamppot.
Serveer de stamppot met de uiringen erop.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug