Broodje stamppot

Broodje stamppot

  • 4 stronken witlof
  • 400 g pastinaken
  • 400 g bloemkolen
  • 1 ui
  • 4 braadworsten
 
  • 25 g roomboter
  • 10 g bieslook
  • peper
  • zout
  • 4 afbakbroodjes

Verwarm de oven voor voor de broodjes.
Gebruik hiervoor de richtlijnen op de verpakking.
Schil de pastinaak en snijd deze in kleine blokjes.
Hak de bloemkool in kleinere stukjes.
Verwijder de stronk en de harde kern van de witlof.
Snijd in de lengte in vieren en vervolgens over de breedte in fijne reepjes.
Snipper de ui.
Hak de bieslook fijn.
Kook water in de waterkoker.
Braad intussen de braadworstjes aan in een beetje van de boter.
Laat op laag vuur doorbakken tot ze gaar zijn.
Verwarm een klein beetje boter in een pan.
Fruit hierin de ui glazig, laat niet bruinen.
Doe de pastinaak en de bloemkool in de pan en voeg gekookt water toe tot de groente net onder staan.
Kook in ongeveer 10 minuten gaar en zacht.
Bak de broodjes af zoals op de verpakking vermeld.
Giet de pastinaak en bloemkool af en doe terug in de pan.
Doe de rest van de boter erbij en stamp of staafmix tot een puree.
Meng de rauwe witlofreepjes en de bieslook door de puree.
Warm even door.
Schep de puree op broodjes en leg er een worst bovenop.

Serveer met grove mosterd en eventueel wat gebakken uitjes.

Bron: Verse Oogst

Terug