Broccolistamppot met pesto en tomaat

  • 750 g aardappelen
  • zout
  • 500 g broccoli
  • 4 tomaten
  • 100 g rauwe ham in iets dikkere plakjes
 
  • 100 g gekookte ham
  • 3 eetl. rode pesto
  • 1 dl melk
  • versgemalen zwarte peper

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook de aardappelen in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar.
Snijd de broccoliroosjes van de stronk en snijd de stronk in blokjes.
Kook de broccoli in weinig water met zout in ± 5 minuten gaar en spoel hem in een zeef onder koud water af.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Roer er de pesto en zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat.
Schep de broccoli erdoor en warm de stamppot even goed door.
Schep er op het laatst de tomaat en de hamreepjes door en breng de stamppot op smaak met zout en peper.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug