Broccolistamppot met noten

voor 2 personen
  • 750 g aardappelen
  • zout
  • 750 g broccoli
  • 4 eetl. zure room
  • 1 klein ei
 
  • peper, nootmuskaat
  • 1 theel. mosterd
  • Worcestershiresaus
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 200 g grof gehakte gemengde noten

Schil de aardappelen en kook ze op matig vuur in ± 20 minuten gaar.
Maak intussen de broccoli schoon, verdeel hem in roosjes en snijd de stronk in dunne plakjes.
Kook de broccoli in een laagje kokend water met een snufje zout in ± 10 minuten gaar.
Giet de aardappelen en de broccoli af.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Stamp de broccoli met de aardappelen fijn.
Roer de zure room, het ei, een snufje peper, een snufje nootmuskaat, een scheutje Worcestershiresauce, de helft van de kaas en de helft van de noten door de stamppot.
Schep de stamppot in een ovenvaste schaal, strooi er de rest van de noten en de kaas over en laat het gerecht onder de hete grill snel bruin worden.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug