Broccolistamppot met gruyère

  • 2 kg kruimige aardappelen
  • zout, peper
  • 1 l frituurolie
  • 100 g mager gerookt spek
  • 1 eetl. (zonnebloem)olie
 
  • 500 g broccoliroosjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 blikje maïskorrels (inh. 150 gr), uitgelekt
  • 250 g grof geraspte gruyère
  • 1,5 dl zure room

Boen de aardappelen schoon en schil ze dun (bewaar de schillen).
Snijd de aardappelen in stukken en kook die in 2,5 cm water met zout in 20 minuten gaar.
Verhit de frituurolie, frituur de aardappelschillen goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Bak het spek in een anti-aanbakpan uit, verkruimel het en meng het door de aardappelschillen.
Verhit de (zonnebloem)olie, roerbak de broccoli en de paprikablokjes 5 minuten en meng er de maïs door.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de zure room, de geraspte kaas, zout en peper tot puree.
Schep de puree op een schaal, verdeel er het roerbakmengsel omheen en schep het aardappelschil-spekmengsel erop.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug