Italiaanse broccolistamppot

  • 1200 g kruimige aardappelen
  • 750 g broccoli
  • 200 g kerstomaten
  • 150 g rauwe ham
  • 2 dl magere melk
  • 3 eetl. rode pesto
  • peper en zout uit de molen

Kook de aardappelen in gezouten water gaar en giet ze af.
Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in 10 minuten gaar.
Snijd de tomaatjes in vieren en de ham in brede repen.
Verwarm de melk, zonder ze te koken.
Stamp de aardappelen fijn en stamp de broccoli er grof doorheen.
Giet er tijdens het stampen de warme melk bij.
Schep de partjes tomaat en de pesto door de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel met zout.
Verdeel het gerecht over vier borden, garneer met de hamrepen en serveer direct.

Variatietips:
Vervang de pesto door een tapenade van zwarte olijven of tomaat.
Schep de stamppot in een ovenschaal, vervang de ham door 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, strooi die over de stamppot en gratineer in ± 15 minuten onder een hete grill.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug