Bourgondische stoofschotel

  • 400 g biologisch stoofvlees
  • 6 tot 8 middelgrote aardappelen
  • 2 wortels
  • 3 stengels prei
  • 1 takje groene selderij
  • ¼ knolselder
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetl. tarwebloem
  • 1 etl. groentebouillonextract
  • 3 eetl. olijfolie
  • ¼ theel. tijm
  • 1 laurierblad
  • ½ theel. zout
  • peper

Meng bloem, zout en peper.
Snijd het vlees in blokjes en wentel ze door de bloem.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak het vlees bruin.
Los het bouillonextract op in een halve liter water.
Snipper de ui.
Verhit een eetlepel olijfolie en fruit de ui en de geperste look.
Voeg de warme bouillon, knoflook, ui en kruiden bij het vlees en laat het zachtjes gaar stoven (ca 1 uur).
Snijd de prei, selderij, wortels, knolselderij en aardappelen in stukken en voeg ze bij het vlees.
Laat nog ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot alles gaar is.

Variant
Wil je minder vlees gebruiken, voeg dan 250 g champignons toe.

Bron: Lekker ecologisch! Velt, 2013
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug