Borlotti stoofpan

Borlotti stoofpan

voor 2 personen

  • 250 g kievitsbonen/borlottibonen
  • 300 g boerenkool, gesneden en gewassen
  • 3 rundersaucijzen à 85 g per stuk, in dunne plakjes
  • 37½ cl kippenbouillon
  • 1 grote ui, in partjes
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
 
  • paar takjes verse tijm
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 theel. balsamicoazijn
  • ½ rode peper, in dunne ringen
  • verse bieslook
  • lente-ui

Week de bonen een avond van tevoren en kook deze beetgaar.
Verwarm in een grote pan de olijfolie op een middelhoog vuur.
Voeg de uien toe en bak deze voor 2 minuten mee.
Voeg de worst toe en bak tot deze bruin is.
Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
Voeg vervolgens de boerenkool, de tijm en de knoflook toe en roer tot de boerenkool geslonken en zacht is.
Dit duurt ca. 4 minuten.
Verlaag naar een middelhoog vuur.
Voeg de bonen, de balsamicoazijn en de rode peper toe.
Schep door tot alles verwarmd is.
Dit duurt ca. 2 minuten.
Serveer met wat verse tijmblaadjes, bieslook en de lente-ui.

Bron: Peulvruchten.nl

Terug