Bonen en bonen

Bonen en bonen

voor 2 personen

  • 2 bosuitjes
  • 400 g sperziebonen
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 1 eetl. vloeibare margarine
 
  • 100 g rundergehakt
  • 150 g (kastanje)champignons
  • 1 blik flageolets, kidneybonen of veldertjes (uitlekgewicht ca. 400 g)
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout

Maak de bosuitjes en sperziebonen schoon.
Snijd de bosuitjes in ringen en breek de sperziebonen eenmaal.
Snijd of knip het ontbijtspek in reepjes.
Bak de reepjes spek in de margarine zacht.
Bak het gehakt mee gaar en rul.
Fruit de bosuitjes kort mee.
Voeg de sperziebonen toe met wat water en smoor de sperziebonen ca. 8 minuten.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
Spoel de flageolets af in een zeef.
Doe de flageolets, de tomatenblokjes en de champignons bij de sperziebonen en stoof de groente in enkele minuten verder gaar.

Champignons over?
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood.
Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.

Terug