Boerenstamppot

  • 1 kg aardappelen
  • ½ savooi
  • 2 uien
  • 200 g seitan (of vlees)
  • scheut melk
  • 1 eetl. olijfolie
  • snuifje tijm
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Schrob de aardappelen schoon.
Kook ze in ca 20 minuten gaar in de schil (behoud van vitamines B & C).
Snij de kool in reepjes.
Stoom de groenten gaar (ca 10 minuten).
Snipper de uien, verhit de olijfolie en fruit de ui.
Voeg een snuifje tijm bij de ui.
Pel de gare aardappelen.
Meng de gare groenten met de aardappelen.
Voeg de melk toe.
Pureer het geheel (met de roerzeef of aardappelstamper).
Schep de uien door de puree.
Breng op smaak met muskaatnoot, peper en zout.
Hou de puree warm.
Snij de seitan (of het vlees) in dobbelsteentjes.
Verhit de olijfolie in een pan.
Bak de seitan op een vrij hoog vuur tot de stukjes een krokant korstje hebben.
Bestrooi eventueel met wat peper.
Meng de stukjes seitan door de stamppot.

Bron: Velt 1998
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug