Boerenkoolstoofpot met kapucijners

Boerenkoolstoofpot met kapucijners

voor 2 personen

  • 150 g varkensfilet
  • 1 - 2 theel. goulash- of hacheekruiden zonder zout
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. vloeibare margarine
 
  • 500 g gesneden boerenkool
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 kleine pot of blik kapucijners,
    uitlekgewicht ca. 250 g

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze royaal met goulash- of hacheekruiden.
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
Bak het vlees in de hete margarine bruin.
Fruit de ui en de knoflook mee.
Voeg de boerenkool en de tomatenblokjes toe.
Smoor de boerenkool in 20 minuten gaar.
Laat de kapucijners uitlekken, spoel ze af en schep ze door het groentemengsel.
Warm het geheel goed door.
Maak het gerecht op smaak met nog wat goulashkruiden of peper.

Tomatenblokjes over?
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje.
Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.
Verwerk de rest in een soep of saus.

Bron: Voedingscentrum

Terug