Boerenkoolstamppot zonder jus

  • 1½ kg kruimige aardappels, geschild
  • 500 g boerenkool, gesneden
  • 100 g ontbijtspek, in dobbelsteentjes
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 2 dl melk
  • 50 g eenden- of ganzenvet of boter

Doe de aardappelen in een grote pan, zet ze net aan onder water en verdeel er de boerenkool over.
Voeg zout toe.
Breng aan de kook en laat circa 20 minuten garen, tot je makkelijk door de aardappels heen kunt prikken.
Bak het ontbijtspek in het ganzenvet knapperig.
Doe dan de knoflook erbij en draai meteen het vuur uit (hij bakt in de restwarmte precies voldoende).
Breng de melk bijna aan de kook.
Giet de piepers en kool af en stamp door elkaar met een scheut melk.
Meng er de spekjes met het vet doorheen en breng op smaak met flink vers gemalen zwarte peper en misschien nog zout.
Eet met rookworst of slavinken en geef er mosterd bij.

Bron: Onno Kleyn

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug