Stevige boerenkoolstamppot met mosterd, tofu en cashewnoten

  • 1 zakje boerenkool
  • 300 g aardappelen
  • 300 g koolraap of pastinaken
  • zout
  • ½ appel
  • 1 pakje gerookte tofu
  • ruim boter
  • 10 cashewnoten
  • een scheut tamari of ketjap
  • mosterd

De aardappelen en de pastinaken schillen en in stukjes snijden en samen met de boerenkool in een pan leggen.
Zout toevoegen en in 20 minuten gaar koken.
Kookvocht afgieten en de aardappels en kool stampen.
Appel in stukjes snijden en er door roeren.
Ondertussen de gerookte tofu in kleine blokjes snijden.
Op een middelmatig vuur de tofu in boter bakken.
Na 20 - 30 minuten zijn ze heerlijk krokant.
Cashewnoten toevoegen aan de tofu en even mee laten bakken.
De noten en tofu blussen met tamari.
Meteen het vuur uit zetten en door de stamppot roeren.
Mosterd naar smaak toevoegen.

Bron: Odin recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug