Boerenkoolcake met rookworst

Boerenkoolcake met rookworst

  • 30 g boter
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 rookworst
  • 1 ei
  • 300 g boerenkool
 
  • 1 groentebouillontablet
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • peper
  • zout
  • 500 g kruimige aardappels

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet een cakeblik (inhoud 1½ liter) in met 1 eetlepel boter en bekleed met ¾ deel van het bladerdeeg.
Snijd voor de zijkanten twee plakjes van de deegrol en bewaar een reep om de cakevorm af te dekken.
Schil de aardappels en snijd ze in blokken.
Snijd de rookworst in plakjes.
Klop het ei los.
Kook de aardappels met de boerenkool en het groentebouillontablet in 20 minuten gaar.
Giet het mengsel af en stamp de boerenkool met de aardappels, de geraspte kaas en 1 eetlepel boter tot een smeuïge stamppot en breng op smaak met peper en zout.
Schep de helft van de boerenkoolstamppot in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
Leg de plakjes rookworst hier bovenop en schep de rest van de boerenkoolstamppot er op.
Strijk de bovenkant glad en dek af met de achtergehouden reep bladerdeeg.
Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei, schuif het cakeblik in de oven en bak de boerenkoolcake in 35 minuten gaar.
Snijd de boerenkoolcake in de vorm voorzichtig langs de randen los en keer de cake op een schaal.
Snijd de boerenkoolcake in dikke plakken.

Opmerking
Ook lekker met andijvie!

Bron: Verse Oogst

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug